dijous, 21 de juny del 2012

Coca de Sant Juan (versionada)

Ja s'acosta la nit de Sant Joan i hem de començar a fer els preparatius. Avui farem una coca per a la berbena, sense làctics (per a tots aquells que tingueu intolerància) i sense fruita confitada, que no se a casa vostre, però jo no conec a cap nen que li agradi.




Els ingredients principals són: 500 gr de farina, 8 cullerades soperes de sucre, 2 cullerades soperes d'oli d'oliva, 50gr de llevat, 1 llimona, 2 ous i un vas de vi de llet d'avena.



Ingredient opcional: anís en gra.




Posem en un bol la farina, 5 cullerades del sucre, l'oli, el llevat desfet en una mica de llet, la pell raspada de la llimona, dos rovells d'ou i la llet. S'amassa fins que quedi ben lligat. Es pot amassar amb una termomix o similar o amb paciència, a mà.


Un cop tinguem la massa feta, batem les clares dels dos ous a punt de neu i ho barregem a la massa. Si heu escollit afegir-hi l'anís en gra, aquest és el moment d'afergir-lo a la massa.



Encenem el forn a 170 graus.
Un cop la massa estigui ben lligada la posem a la safata del forn (amb oli perquè no s'enganxi). I la deixem reposar prop del forn, per tal que creixi amb l'escalfor, tapada amb un drap net.



Al cap d'una hora, agafem la massa (que haurà doblat el seu volum), la dividim en dos i li donem la forma que volguem que tingui la coca. 


Hi l'espolvoregem sucre per sobre (les 2 cullerades restants) i la posem al forn de 10 a 15 minuts, vigilant que no es cremi.


Quan estigui al punt que us agradi la podeu treure i deixar reposar sobre una reixa de forn.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada