dijous, 8 de novembre del 2012

Sopa de carbassa

La tardor és l'època de les carbasses, així que aprofitarem que estan en el seu millor moment per fer una sopa de carbassa i de pas variem una mica els menús. 

I si, diem sopa i no crema ni puré, amb brou, ben líquida i sense nata o crema de llet. I és que a casa les cremes i els purés no hi ha qui se les mengi, ja que diuen són de bebés!!!



Per fer-la necessitarem: una carbassa petita, dos porros, brou de pollastre, oli, sal, pebre i pernil per decorar.



Començarem preparant els porros, treient-ne la part més verda i tallant la part blanca. Un cop tallats, els daurem foc lent en una olla (la mateixa on farem la sopa). 

Mentres es dauren els porros, preparem la carbassa, la pelem, en treiem les llavors i la tallem a daus. L'afegim a l'olla amb els porros i ho deixem uns 5 minuts.

Un cop les verdures estiguin dauradetes, és el moment d'afegir-hi el brou (posar-ne fins que cobreixi les verdures), i la sal i el pebre al gust, deixeu-ho coure.

Passats 20 minuts la sopa estarà llesta, i ja nomès caldrà triturar-la amb el minipimer. Si queda espessa, es pot afegir més brou.

Per servir-la, podeu posar-hi una mica de pernil salat talladet o bé si voleu que quedi una mica més "in", podeu posar làmines de pernil cruixents. 

Com fer-les? poseu les làmines de pernil repartides en una safata, col·loqueu-les a dalt de tot del forn amb el programa de gratinar i aneu-les vigilant que no es torrin, s'han d'anar tocant amb una forquilla i es treuen del forn quan estan cruixents.

Bon profit!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada