dijous, 24 de gener del 2013

Pastissets de fruita

A l'hivern, la fruita és aburrida. Tenim pomes, peres, taronges, mandarines i poca cosa més. Com podem pendre fruita però d'una forma diferent? 

Una bona opció, és fent un pastissets amb mermelada, fruita i una base de pasta brisa.

És una forma fàcil d'enriquir i fer més atractiva la fruita de la temporada.



Per fer-ho necessitarem: mermelada de llimona (la nostre és home made, l'especialitat de l'àvia Pilar), pasta brisa, fruita de temporada a escollir i cobertura per a pastissos (dependrà de la marca, però segurament per elaborar-la necessitarem també 250 cl aigua i 2 cullerades soperes de sucre).




Per començar, encenem el forn a 210 graus. Agafem la pasta i l'estenem, i amb l'ajut d'un bol o un tupperware, fem rodones d'uns 18 cm de diàmetre (en una base, normalment ens surten 3).
Ho posem al forn, uns 10 minuts.




Mentrestant, anem pelant i preparant la fruita que hem escollit per els pastissets. Nosaltres ho hem fet amb plàtan, mandarina i pera.



Passats uns 10 minuts, treiem la pasta de forn, hem de vigilar que no se'ns cremi (a nosaltres se'ns ha torrat una mica massa).



Després li posem la mermelada. Hem escollit mermelada de llimona perquè combina molt bé amb totes les fruites, però si no us agrada, podeu posar la mermelada que sigui o fins i tot xocolata desfeta.




Un cop estigui tota la superfície coberta de mermelada, li posem a sobre la fruita, en cercles concèntrics, de fora cap a dins. 



Un cop preprats els pastissets, li posarem la cobertura, perquè quedi brillant, l'elaboració de la qual dependrà del fabricant. Aleshores només cladrà esperar uns 15 minuts perquè es solidifiqui una mica i aconsegueixi el brillo ideal per servir.




1 comentari:

  1. Lo he probado, espectacular el de mandarina, muy ligero y fresquito!!!

    Y lo mejor de todo, la sencillez para principiantes como yo y el abanico de variedades de fruta... más adelante de fresas o frambuesas o... Muy fácil para hacer con peques....

    ¿Se podría hacer salado? con tomates cherry? o...

    Gracias y buenísima receta!

    BM

    ResponElimina