divendres, 17 de maig del 2013

Melmelada de llimona

Avui farem la melmelada de llimona de l'àvia Pilar, que és molt fàcil i ràpida de fer i a més a més, la podem fer durant tot l'any, ja que sempre trobem bones llimones. 



Ingredients per un pot: dues llimones, 200gr de sucre, dos ous.



Començarem ratllant la pell de les dues llimones (no us descuideu de rentar-les primer, eh?!). Un cop ratllades, aprofitarem les llimones per fer-ne suc.



Posem el suc i la pell ratllada de la llimona en un bol on també hi afegim el sucre i els dos ous. Ho batem tot amb un minipimer.



Un cop tinguem la barreja, la posem a coure al foc al bany maria. L'anem barrejant i veurem que mica a mica es va espessant. Quan tingui textura de melmelada líquida la treiem del foc.



La posem dins un pot de vidre, la tapem i la guardem a la nevera on s'acabarà d'espessar. Com que porta ou, heu de tenir en compte de guardar-la sempre dins la nevera.

Aquesta melmelada està boníssima amb pa, amb torrades, amb brioche, com a base de pastissos de fruita i també és perfecte pels intolerants a la lactosa, per fer servir com a crema del lemon pie.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada