divendres, 13 de juny del 2014

De festa

Aquesta setmana anem de festa, una festa molt especial. I per aquesta data he pensat fer una manualitat que fa dies tenia al cap i aquesta ha sigut l'excusa ideal: unes estovalles pintades.



Per fer-les necessitem: tela de cotó (pot tenir una mica de poliéster, però poc que sinó la tinta es correrà) de la mida de la taula, biaix de 30mm, tisores, retoladors de tinta permanent per teixit ALPINO CREA TEXTIL (http://www.alpino.eu/alpino/tag/textil/), a part de màquina de cosir i planxa.



Començarem assegurant-nos que la roba estigui tallada recta. Per fer-ho la millor forma de fer-ho és estirar d'un fil i tallar per la línea que deixa aquest fil. Després passarem a cosir-hi el biaix, amb l'ajut de la màquina de cosir. Hi ha qui ho embasta i tota la pesca, jo sincerament tiro pel dret i cuso directament.



Aquí ja comencen a participar els nens. És el moment de ser creatius! Nosaltres hem escollir fer una vora de topets de colors diferents, però evidentment hi ha una infinitat d'opcions!!!



Un cop haguem acabat de pintar, hem de planxar els dibuixos per la part del darrera pequè la tinta quedi ben fixada.



I ja està, ja podem parar la taula i divertir-nos a la festa!


---------------

Esta semana hemos idp de fiesta, una fiesta muy especial. Y para esta fecha he pensado hacer una manualidad que hacía días que tenía en la cabeza y esta ha sido la excusa ideal: un mantel pintado.




Para hacerlas necessitamos: tela de algodón (puede tener un poco de poliéster, pero poco que sino la tinta se va a correr), de la medida de la mesa, biés de 30mm, tijeras, rotuladores de tinta permanente para tejido ALPINO TEXTIL (http://www.alpino.eu/alpino/tag/textil/), a parte de la maquina de coser y planchar.



Empezaremos por asegurarnos que la ropa está cortada muy recta. para hacerlo la mejor forma es tirar de un hilo y cortar por la linea que deja este hilo. Después pasaremos a coserle el bies, com la ayuda de la máquina de coser. Hay quien lo embasta primero, pero yo lo hago directamente con la máquina.

 

A partir de aquí ya empiezan a participar los niños. Es el momento de ser creativos. Nosotros hemos elegido hacer unos bajos llenos de topitos de colores, pero evidentemente hay una infinidad de opciones!!!




Una vez tengamos acabado el dibujo, lo hemos de planchar por la parte del detrás para que el dibujo quede bien fijado.



Y ya está, ya podemos poner la mesa y disfrutar de la fiesta!!!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada