dijous, 26 de setembre del 2013

Braç de gitano de maduixa

Feia anys que no provava de fer el braç de gitano i avui me´n he enrecordat, realment és molt fàcil i el resultat excel.lent!

És perfecte per fer amb nens perquè és molt ràpid de fer, per tant veuen el resultat al moment i això a ells els encanta. A més es refreda molt ràpid i poden menjar-lo ben aviat i això encara els agrada més!



Per fer-lo necessitem els següents ingredients: 
75gr de farina, 100gr de sucre morè, 3 ous, una cullerada sopera de sucre glas, un pessic de sal i mermelada de maduixa (es pot canviar per qualsevol altre mermelada o xocolata).



Comencem escalfant el forn a 200 graus. Després separem les clares dels ous i les posem en bols separats. Posem un pessic de sal a les clares i les muntem a punt de neu.



Els rovells els barregem amb la farina i el sucre. Quan tinguem massa barrejada, ho juntarem amb les clares muntades. Tant el procès de muntar les clares com de barrejar la resta dels ingredients ho podem fer amb thermomix, si en tenim, amb la "papallona" posada i al número 3.



Un cop estigui tot ben barrejat, extendrem la massa sobre la safata de forn o previament haurem posat un paper de forn (valgui la redundància), si cal ens ajudarem d'una espàtula perquè quedi ben repartit. Després el posem al forn uns 10 minuts.



Quan veiem que ja està cuit (ho veurem pel color, si no estem segurs també podem punxar-lo amb un punxó), el podem treure del forn i el deixem refredar uns 10 minuts més.



Abans de posar la mermelada, farem un tall a un dels extrems a 1,5 cm de l'extrem (serà per on començarem a enrotllar).



Repartirem la mermelada per tota la massa, sense posar-ne als dos extrems, un que serà per on començarem i l'altre que serà el final tampoc cal, ja que segur que en sobrarà al anar-lo enrotllant.



Ja podem passar a enrotllar-lo mica en mica, vigilant que la massa no es trenqui.



Per acabar només queda tirar-hi el sucre glas per sobre, ho farem amb l'ajut d'un colador, que així queda més ben repartit.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada