divendres, 20 de setembre del 2013

Un, dos, tres... ooooordre!!!

Amb l'inici del curs m'he fet uns quants propòsits, alguns confesables i altres no. Un dels que es poden explicar és que la casa deixi de ser una jungla, perquè comenci a ser una casa, simplement. Així que he decidit posar ordre. 

Començarem pel bany i per fer-ho necessitàvem algo per ordenar les mil joguines que hem anat acomulant. Les cistelles no em serveixen perquè no tinc espai. Volia algo que no funcionés amb ventoses perquè siguem realistes, les ventoses les enganxes una vegada i mai més. Havia de ser algo amb forats perquè les joguines poguessin eixugar-se. Per això vaig pensat fer una bossa de reixeta, penjada de l'aixeta de la dutxa.



Per fer-la, a part de la màquina de cosir i la planxa es necessita:
70x45 cm de tela de reixeta, 2m de biaix, 30 cm de cordill de cotó o polièster, agulles de cap, tisores, regle, cúter.



Comencem per tallar la reixeta si no la tenim tallada a la mida. Jo l'he fet d'aquesta mida, però evidentment la podeu fer de la mida que us convingui, aleshores els cm de biaix canviarien.


Amb la tela de reixeta tallada, la dobleguem i amb les agulles la fixem perquè no es mogui i en cosim els laterals, a 5 mm, desde la part doblegada fins a la part que quedarà oberta, sense arribar al final (deixeu 1,5 cm sense cosir).




Agafem el biaix, el dobleguem per la mitat i el planxem. Després en tallarem dos troços per la part superior de la bossa (part que quedarà oberta) i el fixarem amb agulles i cosirem amb la màquina de cosir a 1 cm.




Després tallarem el biaix restant per la mitat i també el cordó. 




Fixarem amb agulles un biaix i un cordill, a cada lateral de la bossa. Hem de tenir en compte que el cordill ha de quedar un bon troç dins el biaix per tal que aguanti més el pes de les joguines. 



A les puntes hem de doblegar el biaix perquè quedi més ben acabat i a la llarga no es desfaci. Cosim el biaix a 1 cm.




És millor que tant la part superior on hi ha el cordó com la intersecció es reforcin amb una creu, així tindrà més resistència.



Et voilà, ja podem ordenar les joguines i tenir una banyera una mica més decent:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada